Standart Amerikan İngilizcesini üniversite düzeyinde kullanıp kullanamadığınızı ve anlayıp anlayamadığınızı tespit eden TOEFL sınavı, İngilizce eğitim veren üniversiteler tarafından tercih edilen bir sınavdır. Bu sınav birçok yabancı üniversiteye kayıt olmanıza olanak sağlayabilir.
İngilizce Seviye Tespit Sınavı İçin Neden TOEFL Seçmelisiniz?
TOEFL IBT sınavı dünya çapındaki üniversiteler tarafından diğer İngilizce seviye tespit sınavı seçeneklerine göre daha çok kabul gören bir İngilizce seviye tespit sınavıdır. TOEFL IBT sınavına girmek için isterseniz dünyanın dört bir yanındaki gelişmiş güvenlik ve sağlık düzenlemelerine sahip olan sınav merkezlerine gidebileceğiniz gibi kendi evinizden de sınava katılabilirsiniz.
TOEFL ile Hangi Ülkelerdeki Üniversitelere Gidilebilir?
Dünya çapında 150’den fazla ülke TOEFL sınav sonucunuzu bir üniversiteye başvurmak için kabul etse de aklınızda “Acaba gideceğim ülke puanımı kabul eder mi?” sorusu olabilir. En çok tercih edilen ve TOEFL puanını kabul eden ülkeler aşağıdaki gibi listelenebilir:
- Avustralya
- Yeni Zelanda
- Kanada
- Birleşik Krallık
- Amerika Birleşik Devletleri
- Avrupa ülkeleri
Yukarıda geçen ülkeler en popüler ülkeler olsalar da gitmek istediğiniz ülke bunların arasında olmayabilir, eğer istediğiniz özel bir üniversite varsa TOEFL puanı kabul edip etmediğine resmî sitesinden bakabilmeniz mümkündür.
TOEFL Sınavı Hangi Bölümlerden Oluşmaktadır?
Bir İngilizce seviye tespit sınavının olmazsa olmaz bölümleri olan Reading (Okuma), Speaking (Konuşma), Writing (Yazma) ve Listening (Dinleme) bölümlerinden bu sınavda da sorumlu olacaksınız.
TOEFL Sınavında Bölümlerin Dağılımları Nasıldır ve Süre Ne Kadardır?
Reading bölümüne en az 54 en fazla 72 dakika ayırmanız öneriliyor ve bu kısımda size sorulacak olan soru sayısı 30 ile 40 adet arasında olacaktır. Burada yapmanız gereken şey okuma parçalarını okuyarak sorulara doğru yanıtlar vermenizdir. Listening bölümünde size 28 ile 39 adet arasında soru sorulacaktır, bunun için de 41 ile 57 dakika verilecektir. Burada yapmanız gereken şey ise kısa dersler veya sınıf içi tartışmalarla ilgili sesleri dinleyerek soruları cevaplamanız olacaktır. Bu iki bölümden sonra 10 dakika ara verilecek ve ardından Speaking bölümü başlayacaktır. Bu bölüm toplamda 17 dakika sürecek ve 4 adet konu hakkında konuşmanız beklenecektir, bu konular size sınav görevlileri tarafından verilecektir. En son bölüm olan Writing bölümü 50 dakika sürecek, sizden 2 adet okuma metni yazmanız beklenecektir. Bu bölümde size verilen konularda metin yazmanız gerekiyor.
TOEFL Sınavına Hazırlanma Yöntemleri Nelerdir?
TOEFL sınavı dünya çapında kabul edilen bir İngilizce seviye tespit sınavı olduğundan yüksek puan alınması zor olan bir sınavdır. Bu sınavdan yüksek puan alabilmek için kurslara katılabilir, yardımcı kaynaklar kullanabilir, deneme sınavları çözebilir, çevrimiçi seminerlere kayıt olabilirsiniz.